contact |
  • Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Louvain-la-Neuve, stadswandeling en Hergémuseum

In de voormiddag krijgen we een rondleiding en ontdekken we ‘de nieuwe stad’ Louvain-la-Neuve, 20 000 inwoners waaronder 9000 studenten, is een moderne stad gebouwd naar het beeld van oude steden.
Stedenbouwkundige basisprincipes die vanaf het begin de verwezenlijking van de stad hebben gestuurd, geven haar een menselijke dimensie, autovrij, groen en toegankelijk. Geïnspireerd door de ideale stad van Leonardo da Vinci, rust het centrum van Louvain-la-Neuve op een betonnen plaat van meerdere hectaren die de parkings en doorgangswegen overdekt. In de wijken, verspreid in klavervorm rondom het stadscentrum, bepalen straten, bochtige steegjes en pleintjes het voetgangersritme en nodigen uit tot ontmoetingen. Talrijke architecten, die vrije koers lieten aan hun creativiteit, waren betrokken bij de bouw van de stad. Het geheel blijft harmonieus dankzij het gebruik van uniforme bouwmaterialen. Hier en daar wordt de harmonie onderbroken door merkwaardige gebouwen die structuur geven aan de stad.
In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan het Hergémuseum.
Het museum biedt een indringende kijk op het leven en werk van de vader van Kuifje en Bobbie. In het gebouw met merkwaardige architectuur worden we ondergedompeld in de wereld en personages van Hergé, doorheen zijn tekeningen, originele platen, gouaches, filmuittreksels, voorwerpen, schaalmodellen en foto’s.

datum: donderdag 16 februari 2017
vertrek: 8.15 uur parking Cultuurcentrum
thuis: 19 uur
prijs: 35 euro (7 euro met vrijetijdskaart)
inbegrepen: bus, gidsen, koffie, inkom
inschrijven van maandag 12 december 2016 tot de bus volzet

Deze uitstap is toegankelijk voor rolwagengebruikers. Er is een liftbus voorzien zodat je eventueel met rolwagen op de bus kan.

Inschrijven kan via de webshop, ter plaatse of telefonisch.

omhoog