contact |
  • Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Antwerpen, bedrijfsbezoek Elixir d'Anvers en rondleiding stadhuis

In een huis in een randgemeente van Antwerpen ontdekt François-Xavier de Beukelaer in 1863 – na het beëindigen van zijn dokters- en apothekersstudies – na jarenlange opzoekingen het recept voor een heerlijke, weldoende likeur: Elixir d’Anvers.
Elixir d’Anvers werd al snel beroemd omwille van zijn opmerkelijke digestieve en weldoende eigenschappen. De uitzonderlijke kwaliteit van Elixir d’Anvers werd bekroond met tientallen medailles en erediploma’s, niet alleen in Europa maar ook in Australië, Afrika en de Verenigde Staten. Eén van de meeste markante diploma’s komt uit Boulogne-sur-Mer, Frankrijk (1887) en draagt de handtekening van Louis Pasteur.
Elixir d’Anvers wordt nog steeds volgens de oude traditie bereid op basis van talrijke planten en kruiden van over de hele wereld, wat aan de drank zijn unieke smaak geeft.
Een gids ontvangt ons in het authentieke directiebureel uit 1894, we bezoeken de stokerij en we krijgen een kleine degustatie.
In de namiddag brengen we een bezoek aan het Antwerpse stadhuis met een rondgang langs de hoogtepunten zoals de raadzaal en de trouwzaal. We verkennen het renaissancepaleis van voor– tot achtergevel van kelder tot zolder.

datum: dinsdag 17 januari 2017
vertrek:  8.30 uur parking Cultuurcentrum
thuis:  19 uur
prijs:  26,50 euro (5,30 euro met vrijetijdskaart)
inbegrepen:  bus, gidsen, inkom, degustatie
inschrijven van maandag 14 november 2016 tot de bus volzet

Inschrijven kan via de webshop, ter plaatse of telefonisch.

 

 


 

omhoog