contact |
  • Home
  • Trefwoorden
  • Sitemap
  • Print
  • verkleinvergroot

Cursuscentrum

VORMING
VRIJETIJDSBESTEDING
ONTMOETINGSKANSEN
voor volwassenen die overdag vrije tijd hebben

Het aanbod bestaat uit cursussen, uitstappen en 1 x per jaar een meerdaagse reis of citytrip.

De cursussen nemen het grootste deel van het aanbod in.
In het aanbod zitten computercursussen, cursussen fotografie en beeldbewerking, creatieve cursussen, cursussen natuurbeleving, denksportcursussen, feelgoodcursussen, kookcursussen, cursussen Mens en maatschappij, recreatieve sportcursussen en taalcursussen.

De lesgevers zijn vrijwilligers. Het zijn mensen die de kennis en vaardigheden die zij bezitten willen delen met anderen. Zij bezitten niet noodzakelijk een onderwijsdiploma.

Ongeveer 1 x per maand organiseren wij een uitstap zoals begeleide stadsbezoeken, bezoeken aan tentoonstellingen, fabrieksbezoeken, …

1 x per jaar staat er een citytrip en een meerdaagse reis op het programma.
Onze troeven: gidsen die de bestemming goed kennen en de reizen perfect voorbereiden, gevulde maar haalbare dagprogramma’s, veel achtergrondinformatie, comfortabele verblijfsplaatsen.

De cursisten en deelnemers zijn mensen die overdag vrije tijd hebben die ze zinvol willen besteden. Iedereen is welkom: werklozen, huismoeders, huisvaders, werkenden met vrije tijd, gepensioneerden, mensen van buiten Heist-op-den-Berg, jongeren, ouderen, …

De cursussen, uitstappen en reizen bieden niet alleen de mogelijkheid tot creatieve en zinvolle vrijetijdsbesteding maar bieden ook de kans om sociale contacten te leggen en nieuwe vriendschappen te smeden.

Doordat wij met vrijwilligers werken kan het soms zijn dat een cursus of activiteit niet doorgaat.
In de mate van het mogelijke trachten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen maar dit lukt niet altijd.

De cursussen zijn gratis voor deelnemers van Heist-op-den-Berg, mensen van buiten de gemeente betalen 10 euro per cursus, per jaar.